May

SHELL ECO MARATHON EUROPE Elektrikli Araçlar ve Benzinli Araçlar kategorisinde ülkemizden katılım sağlayan tek lise olarak, BHS ECO Takımımız ile Fransa’ya Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızı dalgalandırmaya gidiyoruz.

May

Okulumuz Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hazırlık B şubesi elektrik elektronik teknolojisi alanı öğrencileri ile 16 Mayıs 2024 Perşembe günü yapmış olduğumuz kültür gezisi ile şehrimizdeki birçok tarihi ve kültürel yeri tanımış olduk. Gezinin organizasyonunu Okulumuzun Başmüdür Yardımcısı Ahmet Tunay Karaaslan yaptı.İstanbul Üniversitesinin önünden başlayan gezi sırasıyla Kocasinan Paşa Medresesi,Çemberlitaş,

Ayasofya, Demiryolu Müzesi,Sultanahmet ile devam ederek Gülhane Parkındaki Türk ve İslam Bilim Müzesi ziyaretiyle sona erdi. Öğrencilerimiz, daha sonra Eminönü Sahil’de kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra okulumuza döndü.

May

Kıraç Nüzhet Usta Bilgincan Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleriyle okulumuza ziyarette bulundular. Ziyaretçilerimize öncelikle okul hakkında bilgilendirme semineri uyguladık, daha sonra atölyelerde yapılan çalışmaları yerinde görmelerini sağladık. Emeği geçen herkese teşekkür eder, diğer okullarımızı da bekleriz.

May

Öğrencilerimizin İngilizce  düzeyini belirlemek ve öğrenme ihtiyaçlarına göre planlama yapmak amacıyla hazırlık sınıflarımıza uluslararası standartlarda veri sağlayan ve uluslararası geçerliliği bulunan, yeni nesil ölçme değerlendirme aracı olan  tablet tabanlı VTest General English (İngilizce Seviye Belirleme Sınavı) sınavını uyguladık. Teknik altyapıda bize destek sağlayan Bilişim  Teknolojileri Alanına, İngilizce öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

May

Koçluk çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı atölyesinde gerçekleştirilen egitimde CV  hazırlama ve iş görüşmesinin nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler paylaşıldı.

May

TEMSA Teknik Eğitim Uzmanı Bülent KÖPRÜLÜ tarafından, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencilerimize; "Otobüs Üretim Süreci" konulu seminer verildi.

May

Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sayın Esra Çalık tarafından bilişim teknolojileri bölümü öğrencilerimize yönelik '' Bilişim Alanında Kariyer Planlaması ve Bilgi Güvenliği Semineri'' verilmiştir.

May

1922-1942 yılları arası ve Erken Cumhuriyet Dönemi’nin güzel sanatlar, grafik ve mimari tasarım, sahne sanatları, müzecilik, arkeoloji gibi kültür disiplinlerini izleyebildiğimiz; Borusan Kocabıyık Vakfı'nın “Cumhuriyetin Yüzü” sergisini öğrencilerimizle ziyaret ettik. Serginin hazırlanmasında ve öğrencilerimizle ziyaret etmemizde desteği olan Borusan Kocabıyık Vakfına teşekkür ederiz.

May

TEMSA Firması insan kaynakları uzmanı sayın Bülent KÖPRÜLÜ ve Bölge parça /servis yöneticisi sayın Dursun Emrah YILMAZ tarafından Okulumuz konferans salonunda motorlu araçlar teknolojisi öğrencilerine seminer verildi. Firma yetkililer otomotiv endüstrisinde Türkiye'nin mevcut durumu, üretim basamakları, sektörün ihtiyaçları ve istihdam imkanları hakkında bilgiler vardiler. değerli katkılarından ötürü TEMSA firması ve yetkililerine teşekkür ederiz.

May

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Bahar Usta'nın kuruculuğunu yaptığı ve İngilizce Ögretmenleri Meryam Erdağ ve Gülben Çelik'in üyesi olduğu Türkiye, Fransa, Sırbistan ve Romanya'dan öğretmenlerin öğrecileriyle katıldığı  "City Of The Future" etwinning projesinde; karışık takım etkinliği olarak öğrencilerimiz   hikaye kitapları tasarladılar ve kitapları okuyarak ses kaydı yaptılar.

May

Esenyurt Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle okulumuza ziyarette bulundular; okul bilgilendirme seminerinden sonra uygun olan atölyeleri gezdiler, aktif projeler hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. Çalışmada emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, diğer okullarımızı da bekleriz.

May

Esenyurt TOKİ Örnek Ortaokulu öğrencileri ve rehber öğretmenleri okulumuza ziyarette bulundular; okul hakkındaki bilgilendirme seminerine katıldıktan sonra, kalan zamanlarında bina ve atölyeleri gezerek detaylı bilgi sahibi oldular. Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür eder, diğer okullarımızı da bekleriz.

May

Fya Metal San. Tic. firması Lojistik Sorumlusu Muammer Kocakurt, Genel Müdür Yardımcısı Atılım Ülger ve Değerli İş İnsanı Genel Müdür Sercan Çulcu Beyefendilere okulumuzun elektrikli ve benzinli araçlar takımı olan "Bhs Eco" nun araç gereç, malzeme,kargolama ve ulaşım ihtiyaçlarını karşıladığı için teşekkürlerimizi sunarız.

May

Büyükçekmece Tepecik Ulus Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleriyle bugün misafirimiz oldular. Ziyaretçilerimize önce okul tanıtım sunumu uyguladık, daha sonra okul binasını ve uygun olan bölümlerimizi gezdirdik, uygulamaları yerinde görmelerini sağladık. Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür eder, diğer okullarımızı da bekleriz.

Nis

Bugün Esenkent Atatürk Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte okulumuza ziyarette bulundular. Misafirlerimize önce okul tanıtım sunumu uyguladık, daha sonra projelerimizi ve bölümlerimizi yerinde inceleyerek detaylı bilgi almalarını sağladık. Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür eder, diğer okullarımızı da bekleriz.