Şbt

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin her bölgesinde eğitim alan meslek liselilerin istihdamının kolaylaştırılması için "bölge", "ihtisas", "sektör içi" ve "sektöre entegre" olmak üzere 4 yeni okul programının hayata geçirilmesini kararlaştırdı.

City of the Future ( Geleceğin Şehri) e- Twinning Projesi

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Bahar Usta’nın kurucusu, diğer İngilizce Öğretmenleri Meryem Erdağ ve Gülben Çelik’in ortakları olduğu City of the Future E-twinning projesi okulumuzdan toplam 30 öğrencinin katılımıyla yürütülmektedir. Fransa’nın kurucu ortak olduğu projemizde Sırbistan’dan 1, Romanya’dan 1 ve Türkiye’den de 3 okul bulunmaktadır. Toplam 8 öğretmen ve 82 öğrenci projede yer almaktadır.

Şbt

AYMEP - Akümülatör Yönetimi Mesleki Eğitimi projesi kapsamında AKÜDER Yönetim Kurulu ve kıymetli üyeleriyle Sertifika programımızı gerçekleştirdik.

AKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdurrahman ACAR ve kıymetli paydaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Doç.Dr.Murat Mücahit YENTÜR ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Tayfun ÖZYOLCU, okulumuzu ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Eğitim-öğretim faaliyetlerimiz, ulusal ve uluslararası projelerimiz hakkında bilgilendirmede bulunduk.

Rehberlikleri ve destekleri için teşekkür ediyoruz.

Ekip Çalışması ve Problem Çözme Etkinliği

Bilişim Bölümü Alanı Hazırlık 9A ve 9E sınıfı öğrencilerimiz, eTwinning projemiz <Crazy Loop Coding Troop/> kapsamında takım çalışması olarak çubuk makarnalarla en yüksek kuleyi yapma etkinliği yaptılar.

Marshmallow Challenge, bir ekip çalışması ve problem çözme etkinliğidir. Katılımcılara makarna, bant ve bir adet yumuşak şeker verilir. Görevleri, bu malzemeleri kullanarak en yüksek ve en sağlam kuleyi yapmaktır. Kuleyi yaparken dikkate alınması gereken kurallar şunlardır: Sadece verilen malzemeler kullanılabilir, şeker en üstte olmalıdır, kule ayakta durmalı ve belirli bir süre içinde tamamlanmalıdır. Bu etkinlik genellikle iş birliği, iletişim, yaratıcılık ve liderlik becerilerini geliştirmek için kullanılır.

eTwinning Projemizde Öğrenci Toplantısı

eTwinning Projemiz “<Crazy Loop Coding Troop/>” kapsamında çevrim içi öğrenci toplantısı düzenlendi.

2023-2024 eğitim öğretim yılında kuruculuğunu Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmenimiz Asiye KERT ve İspanya’dan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni  Raul Canals’in yaptığı, programlama dilinde tekrarlı ifadeler konusunu  disiplinler arası bakış açısıyla ele alan “<Crazy Loop Coding Troop/>” projemiz kapsamında çevrim içi öğrenci toplantısı düzenlendi.

Projede yer alan ortak ülkeler Türkiye, İspanya, Tunus, Arnavutluk ve Polonya’ dan öğrencilerin yer aldığı öğrenci toplantımızda, ortaklarımızla tanışıp ülkelerimiz ile ilgili çevrim içi oyun oynadık.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde 6 ve 9. sınıflar için yapılacak ortak sınavlara ilişkin konu soru dağılım tabloları yayımlandı.

Güvenli İnternet Günü

Öğrencilerimizin dijital dünyada kendilerini daha iyi korumalarını sağlamak amacıyla Güvenli İnternet Günü etkinlikleri gerçekleştirildi.

Teknolojinin önemli bir parçası olan internetin güvenli kullanımı üzerine farkındalık yaratmak amacıyla Güvenli İnternet Günü kutlandı. Bu kapsamda, okulumuzda öğrencilerimizi internet güvenliği konusunda bilinçlendirmek ve önemli ipuçları vermek için çalışmalar yapıldı, çevrim içi oyunlar düzenledi.

Bilişim bölümü öğrencilerimiz poster ve karikatür tasarımı yaptılar, Kahoot oyunu ile eğlenerek öğrendiler.

Şbt

Borusan Oto Avcılar Şubesinde protokol eğitimi gören 11. sınıf öğrencilerimize elektrikli araçlarda iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verilmiştir.

Şbt

Borusan Kocabıyık Vakfının Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Galataport İstanbul’da düzenlediği  “Cumhuriyetin Yüzü” sergisine katıldık.

“Cumhuriyetin Yüzü” sergisinde, Erken Cumhuriyet Dönemi ve 1922-1942 yılları arasında oluşturulan eserleri(güzel sanatlar, grafik ve mimari tasarımlar, sahne sanatları, müzecilik, arkeoloji gibi kültür disiplinler…) deneyimledik.

Okulumuz Yunus Emre İzci Ünitesinin 2024 yılı  Kış kampından görüntüler

Şbt

Esenyurt Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle okulumuza ziyarette bulundular. Ziyaretçilerimize okulumuz hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra bölümlerimizden bazılarını gezdirdik, atölyelerde yürütülen uygulama derslerini ve projeleri yerinde görmelerini sağladık. Tanıtım çalışmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, diğer okullarımızı da her zaman okulumuza bekleriz.

Şbt

Asrın felaketinin yıl dönümünde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunduk.

“Deprem ve Tahliye Tatbikatı” eğitim videosunu izleyip deprem tatbikatını gerçekleştirdik.

Ock

Kuruculuğunu Tunus ve Türkiye'nin yaptığı,Sırbistan ve Fransa'dan da okulların yer aldığı "Run My Code 2K23" isimli eTwinning  projesinde gönüllü öğrencilerden oluşturduğu takımıyla yer alan Fizik Öğretmenimiz Gülay AKYALÇIN Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından "Avrupa Kalite Etiketiyle" ödüllendirilmiştir.

Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepsinin başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

2023-2024 eğitim öğretim yılı 1.dönem karne törenimiz okulumuz bahçesinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerimize sağlıklı ve mutlu bir sömestir tatili diliyoruz.