Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bulunmuyor
Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, 1999.Sokak, No. 10 Esenyurt / İstanbul
Mesleki ve teknik eğitimde lider, teknolojide öncü olmak.
Misyon
Öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası standartlar ve sınıflamalara, ulusal yeterliklere ve işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikte bilgi, beceri, donanım ve yetkinliğe sahip teknisyen olarak yetiştirmek. Bunun yanında mesleki bilgi ve becerilerini güncelleyerek uygulanan programlarla girişimcilik bilincini, meslek ahlâkını, iş sağlığı ve güvenliğini, sosyal ve çevresel sorumluluk bilincini ve iş alışkanlığını kazandırarak istihdama ve yüksek öğretime hazırlamak.
Öğretim Şekli :Tekli Eğitim
Doğalgaz - Elektrik
Ulaşım
Metrobüs, dolmuş, otobüsle ulaşım sağlanmaktadır. Okulumuz E5 üzerindedir. Metrobüsle Beykent Durağında inilince 5 dk yürüme mesafesindeyiz
Okul Servis Aracı Hizmeti aldığımız Firma BulunMAmaktadır
Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1999. Sokak, Blok No:10 Esenyurt/ İstanbul
il merkezine yaklaşık olarak 35 km, ilçe merkezine ise 5 km uzaklıktadır
2023/2024 9´uncu Sınıf Kontenjanı 180
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Hazırlık ve 9´uncu Sınıflar TABAN PUAN Bilgisi: 9´uncu Sınıf AMP-Bilişim Teknolojileri Alanı-399,6839: 9´uncu Sınıf AMP-Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı-372,1243: 9´uncu Sınıf AMP-Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı-358,3712: 9´uncu Sınıf AMP-Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı-356,1062: Hazırlık Sınıfı-ATP-Bilişim Teknolojileri Alanı-413,2556: Hazırlık Sınıfı-ATP-Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı-397,1869
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda bulunan spor salonunda öğrencilerimiz basketbol, voleybol ve futbol etkinliklerine katılmaktadır. Öğrencilerimiz yıl boyu düzenlenen çeşitli sportif yarışmalarda bireysel ve takım olarak yer alma imkanı bulunmaktadır. Okulumuzda ayrıca 1 adet açık yüzme havuzu mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler
Eğitim Kurumumuz 2 farklı robot ve 1 araç takımıyla Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmektedir.
Proje Çalışmaları
Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yürüttüğü ‘‘BHS EcoTeam’’ projesine verilen destek, 2022’de de devam etti. Okulumuz bünyesinde 4972 Borusan Robotik ve 7444 Ay Yıldız Robotik takımlarının çalışmaları da desteklendi. Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmayı misyon edinen robotik takımlar, farklı kulvarlarda pek çok robotik yarışmasına katıldı ve birçok ödül aldı. Okulumuz Avrupa Kalite Etiketine sahip, çeşitli etwinning projelerinin yürütüldüğü yeniliklere açık bir kurumdur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yürüttüğü ‘‘BHS EcoTeam’’ projesine verilen destek, 2022’de de devam etti. MTA bünyesinde 4972 Borusan Robotik ve 7444 Ay Yıldız Robotik takımlarının çalışmaları da desteklendi. Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmayı misyon edinen robotik takımlar, farklı kulvarlarda pek çok robotik yarışmasına katıldı ve birçok ödül aldı.