T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Alanlarimiz

Ara

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI


Bilişim teknolojileri son yıllarda baş döndürücü bir hızla gelişerek tüm dünyada yaygın hâle gelmiştir. Bu gelişim hayatı bir yandan kolaylaştırmış, diğer yandan da veri güvenliği ve kişisel güvenliğin korunması sorunlarını ortaya çıkarmıştır. Gelişen teknoloji ile üretilen yazılımların, teknolojilerin ve sağlanan hizmetlerin herkes tarafından kullanılabilmesi için özellikle hızla küreselleşmiş olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.

Okulumuzda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'nde belirlenmiş olan yetkinlikler öğrencilerimize kazandırılması hedeflenmektedir. Bunlar;

  • Anadilde iletişim
  • Yabancı dillerde iletişim
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim/teknolojide temel yetkinlikler
  • Dijital yetkinlik
  • Öğrenmeyi öğrenme
  • Sosyal ve vatandaşlıkla ilgili yetkinlikler
  • İnisiyatif alma ve girişimcilik
  • Kültürel farkındalık ve ifade

Ara

Elektrik-Elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile Elektrik-Elektronik sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır.Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.

Ara

 

Otomotiv sektörü ana ve yan sanayi olmak üzere iki bölüme ayrılır. Turizm, alt yapı, inşaat, ulaştırma ve tarım sektörlerinin gereksinim duyduğu her çeşit motorlu araç, sektör ürünleri ile sağlanmaktadır. Bu nedenle, sektördeki değişimler ekonomik gelişmeleri yakından etkilemektedir. Bölümümüz bünyesinde BHS Eco Shell Maraton ulusal ve uluslararası yarışlara katılan benzinli ve elektrikli iki araç takımımız vardır. Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD)  desteğinde koçluk çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

 

Şbt

Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı

 

Makine sektörü; havacılıktan otomotiv endüstrisine, savunma sanayinden imalat sanayine kadar her türlü makinanın tasarım ve üretiminin yapıldığı dünyanın en büyük sektörlerinden birisidir. Sürekli gelişen bu sektörde, her geçen gün kalifiye eleman ihtiyacı artmaktadır.  

Makine ve tasarım teknolojisi alanında öğrenciler, sektörün ihtiyacına cevap verecek şekilde eğitim ve öğretim sürecini tamamlayarak rahatlıkla iş bulacak şekilde mezun olmaktadır.

Meslek liselerindeki bölümler arasında en geniş istihdam alanına sahip bölümlerden biri olan makine bölümünde işletmelerden gelen yoğun talepler nedeniyle staj yeri bulma ve mezuniyet sonrası işe başlama konusunda ciddi kolaylıklar bulunmaktadır.

Makine ve tasarım teknolojisi alanında öğrencilerimiz;