WEBDEMIC eTwinning Projemiz

2019-2020 eğitim öğretim yılında Bilişim Teknolojileri Alanımızda yürütülmüş olan projemiz tamamlandı.

Projemiz, web programlama alanında mesleki eğitim alan öğrencilerimizin bir web sitesi oluşturmak için bilmeleri gereken dilleri ve gerekli kütüphaneleri öğrenerek karma takımlar halinde konu ile ilgili web siteleri oluşturmalarını amaçlamaktaydı. Öğrencilerimiz bir web sitesi oluşturmak için kullanılan  HTML, XHTML, XML, CSS, DOM, Javascript, JQUERY ve Bootstrap konularını araştırdılar ve bu konular hakkında web siteleri oluşturdular. Web sitelerini bu dilleri ve kütüphaneleri kullanarak kodladılar. Karma öğrenci takımları, çevrimiçi açık kaynak kod paylaşım ortamı olan "GitHub" ı kullanarak çalıştılar. Ayrıca öğrenciler kendilerini tanıtmak, Marshmallow meydan okuması ile takım bağlarını güçlendirmek,  logo tasarlamak, ilgi alanları, günlük yaşamları hakkında yazmak gibi etkinlikleri Web 2.0 araçlarını kullanarak gerçekleştirdiler. İnternet güvenliği hakkında öğrendiler ve Kahoot oynadılar. Ortak ülkelerin kültürleri, ülkeleri, şehirleri ve okulları hakkında bilgi edindiler.

Yayın: 26.06.2020 - Güncelleme: 25.03.2022 12:46 - Görüntülenme: 189