T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı

 

Otomotiv sektörü ana ve yan sanayi olmak üzere iki bölüme ayrılır. Turizm, alt yapı, inşaat, ulaştırma ve tarım sektörlerinin gereksinim duyduğu her çeşit motorlu araç, sektör ürünleri ile sağlanmaktadır. Bu nedenle, sektördeki değişimler ekonomik gelişmeleri yakından etkilemektedir. Bölümümüz bünyesinde BHS Eco Shell Maraton ulusal ve uluslararası yarışlara katılan benzinli ve elektrikli iki araç takımımız vardır. Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD)  desteğinde koçluk çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

 

 

Okulumuzda,

Otomotiv Elektromekaniği ve Elektrikli Araçlar Alanları ile ilgili eğitimler verilmektedir.

Elektrikli araçlar, geleneksel yakıt kullanan otomobillere göre çevreye yönelik avantajlar sunduğu gibi tüketim maliyetinizi de ortalama %80 oranında azaltmanızı sağlar.

Elektrikli arabalar, giderek artan motor güçlerine rağmen doğa dostu görüntüsü sergiler. Ayrıca atmosfere herhangi bir zararlı gazın salınımını yapmadıkları için periyodik olarak gerçekleştirilen egzoz gazı muayenesinden muaf tutulurlar. Üstelik düşük yakıt tüketimi, bakım sıklıklarının az olması ve ikinci elde değer kaybetmemeleri nedeniyle bu araçlar, ciddi oranda maliyet avantajı da sağlar.

Bölümümüzde; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak üretici firma kataloglarına uygun, elektrikli ve hibrit araçların elektrik, elektronik ve elektromekanik sistemlerinin arıza tespitini, onarımını, ayarlarını ve bakımını yapma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

Öğrencilerimizin tamamı, beceri eğitimlerini (stajlarını) yetkili servislerde ve kurumsal işletmelerde yapmaktadırlar. Okulumuz 11. sınıf öğrencileri, ‘’Okulum Serviste’’ projesi kapsamında yapılan protokol ile atölye eğitimlerini Borusan Oto Avcılar Yerleşkesi, Kia Ersu Yurt Yetkili Servisi ve Nissan Görkem Otomotivde görmektedirler. Öğrencilerimiz, alanları ile ilgili son teknolojiyi/leri bu proje sayesinde takip edebilmektedir. Okulumuz Motorlu Araçlar Bölümünün amacı ise; öğrencilerinin eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün sağlanmasıdır.

 

Bölümün İstihdam Alanları:

Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanından mezun olan öğrencilerimiz, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1.Otomotiv servisleri

2.Otomotiv bakım ve onarım atölyeleri

3.Otomotiv fabrikaları

4.Otomotiv satış noktaları

5.İş makineleri bakım ve onarım atölyeleri

6.Ziraat (tarım) makineleri bakım ve onarım atölyeleri vb. yerlerde

7.Otomotiv  yan sanayisinde

8.Gemi makinelerinde

9.Havalimanları uçak bakım atölyelerinde

10. Raylı sistemler

gibi alanlarda iş imkânı bulabilmektedirler.

 

 

 

 

BAŞARILMASI ZORUNLU (*) MESLEK DERSLERİ TABLOSU

 

Dallar

Sınıf

Anadolu Meslek Programı

Anadolu Teknik Programı

Otomotiv Elektromekanik

 

9

Araç Teknolojisi Atölyesi

Araç Teknolojisi Atölyesi

10

 

Otomotiv Elektromekanik Atölyesi

Otomotiv Elektromekanik Atölyesi

 

11

 

Hareket Kontrol Sistemleri Atölyesi

Hareket Kontrol Sistemleri Atölyesi

12

 

İşletmelerde Mesleki Eğitim

-

 

ORTAK DERSLER

Ortak dersler; her öğrencinin ortaöğretim kurumunu bitirinceye kadar aldığı, asgari ortak bir genel kültür veren, toplum sorunlarına duyarlı olma, yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırmayı amaçlayan ve öğrenciyi yükseköğretim programlarına hazırlayan derslerdir.

Haftalık ders çizelgesinde yer alan ortak derslerde; Talim ve Terbiye Kurulunun belirlemiş olduğu dersler, ders saatleri ve programlar uygulanır.

MESLEK DERSLERİ

Meslek dersleri; öğrenciyi hedeflediği yükseköğretim programlarına ve/veya mesleğe, iş alanlarına yönelten ve bu yönde gelişmesini sağlayan derslerdir.

 

MESLEK DERSLERİ

9. SINIF

10. SINIF

11.SINIF

12. SINIF

AMP

ATP

MESLEKİ GELİŞİM ATÖLYESİ

2

 

-

-

-

Akademik Destek Dersleri

ARAÇ TEKNOLOJİSİ ATÖLYESİ (*)

9

-

-

-

OTOMOTİV ELEKTROMEKANİK ATÖLYESİ (*)

-

10

-

-

ARAÇLARDA HİDROLİK VE PNÖMATİK SİSTEMLER

-

2

-

-

OTOMOTİV TEKNİK RESMİ

-

2

-

-

HAREKET KONTROL SİSTEMLERİ ATÖLYESİ (*)

-

-

10

-

DİZEL YAKIT SİSTEMLERİ

-

-

4

-

OTOMOTİV MESLEK RESMİ

-

-

3

-

İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM (*)

-

-

-

24

 

19-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.12.2012 - Güncelleme: 25.10.2023 14:24 - Görüntülenme: 17280
  Beğen | 31  kişi beğendi