"Okulum Serviste" Projesi

‘’Meslek Lisesi, Memleket Meselesi’’ sloganı ile gündeme gelen "Okulum Serviste" projesi kapsamında işletmeler ile yapılan uygulamalı eğitim protokolünün amacı;

Okulumuz Motorlu Araçlar Bölümü öğrencilerinin eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün sağlanmasıdır.

Mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören öğrencilerimizin gelişimini sağlamaya yönelik Borusan Oto Avcılar, Nissan Görkem Otomotiv ve Ersu Yurt Kia firmaları ile protokol imzalanmış, bu kapsamda 11. sınıf öğrencilerimiz atölye derslerini işletmelerde uygulamalı olarak görmektedirler.

Öğrencilerimizin işletmelerde aldıkları eğitimler sonrasında şu becerileri kazandığı görülmüştür:

1-İş tecrübesi kazanarak kendilerine olan güvenleri artmıştır.

2-Çalışma hayatının getirdiği sorumluluk bilincini kazanmışlardır.

3- İnsani ilişkilerin gelişiminde fayda sağlamışlardır.

4-Ekip çalışması ve paylaşım bilincini kavramışlardır.

5- İş güvenliği ve işçi sağlığı kültürü oluşmuştur.

6- İş hayatında temiz, düzenli ve disiplinli olmayı öğrenmişlerdir.

7- Zamanlarını iyi değerlendirmeyi ve zaman planlamasının iş hayatına katkısının önemini öğrenmişlerdir.

8- Mesleki derslerini, okullularını ve mesleklerini sevmelerine katkıda bulunmuştur.

9- Öğrenciler, alanları ile ilgili son teknolojiyi bu proje sayesinde takip edebilme imkanına sahip olmuşlardır.

10-  11. sınıfta kazanılan bilgi ve beceriler, 12.sınıfa geldiklerinde kazanabilecekleri beceri eğitimine katkı sağlamıştır.

11- Uygulamamız kurumsal bir firmada olduğu için öğrencilere profesyonellik konusunda katkı sağlamıştır.

12- Yükseköğrenim tercihlerinde alanıyla ilgili iyi üniversitelere yerleşme oranlarına katkı sağlamıştır.

01-11-202301-11-202301-11-202301-11-2023

Milli Eğitim Bakanlığı Sitesindeki Ana Proje Bağlantısı İçin Tıklayınız