Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

Elektrik-Elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile Elektrik-Elektronik sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır.Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.

Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı mevcut atölye donanımları ile iki dalda eğitim vermektedir. Bunlar Güvenlik Sistemleri ve Endüstriyel Bakım Onarım dallarıdır.

Endüstriyel Bakım Onarım Dalı

Tanımı:

Elektrik-elektronik alanında, fabrika, atölye gibi işletmelerdeki sistemlerin bakım ve onarımı ile ilgili işlemleri yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı:

Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımına ilişkin işlemleri yapma yeterliklerine sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek.

Görevleri:

DC ve AC devre çözümlerini yapmak.

Analog devre elemanlarını seçmek.

Lojik devreleri tasarlamak ve kurmak.

Dâhilî ve haricî tesisatın bakım ve onarımını yapmak.

Hassas lehimleme ve güç kaynağı işlemlerini yapmak.

Bilgisayar ortamındaki işlemleri yapmak.

Elektronik sistemlerin arızasını tespit etmek.

Sistemlerin arızalarını gidermek.

Elektrik makineleri ve kontrol sistemlerini kullanmak.

Elektrik makineleri ve kontrol sistemlerinin arızalarını gidermek.

Dijital elektronik devreleri kurmak.

Mikrodenetleyici ile devre dizayn edip sistemi çalıştırmak.

Güvenlik Sistemleri Dalı

Tanımı:

Güvenlik sistemlerinin kurulum, bakım ve onarım işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı:

Güvenlik sistemlerinin kurulum, bakım ve onarım işlemleri için gerekli mesleki yeterliklere sahip nitelikli teknik elemanları yetiştirmektir.

Görevleri:

Günümüzde yaşanan olumsuz olaylar (hırsızlık, gasp v.b.) neticesinde güvenlik, insanların temel ihtiyaçları arasında yerini almıştır. Güvenlik sistemleri teknolojik gelişmelerle birlikte son yıllarda önemini giderek artırmaktadır. Buna bağlı olarak, bu dalda eğitimli teknik eleman ihtiyacı da her geçen gün artmaktadır.

Güvenlik sistemlerinin sorunsuz ve uzun yıllar amacına hizmet edebilmesi için projelendirme, kurulum ve bakım aşamalarında işini bilen uzman personel tarafından yapılması gerekmektedir. Malesef bir güvenlik sistemi kurulurken yapılan yanlış uygulamalar beraberinde birçok olumsuz sonucu getirmektedir. Bu nedenle, bu dalda eğitim almış uzman personele ihtiyaç duyulmaktadır. Güvenlik sistemleri sektörü, her geçen gün büyümeye devam etmektedir.

Güvenlik sistemleri dalında öğrencilerimize, deney setleri üzerinde uygulamalı olarak yangın algılama ve soygun alarm sistemleri, güvenlik kamera sistemleri, geçiş kontrol sistemleri ve akıllı ev sistemleri ile ilgili eğitimler verilmektedir. Elektronik bilgisi, Dijital elektronik devreleri kurma, Mikrodenetleyici ile devre dizayn edip sistemi çalıştırma uygulamaları yaptırılmaktadır.

Güvenlik Sistemleri dalı alt sistemleri:

* CCTV Kamera Sistemleri

* Hırsız Alarm Sistemleri

* Yangın Alarm Sistemleri

* Güvenlik Kamera Sistemleri

* Kartlı ve Şifreli Geçiş Sistemleri

* Parmak İzi Okuyucu Sistemleri

* Plaka Tanıma Sistemleri

* RF Kumanda Sistemleri

* Bariyer Sistemleri

* Turnike Sistemleri

* Bekçi Tur Sistemi

* Görüntülü Kapı Telefonları

* Sıramatik Sistemleri

* Müzik ve Anons Sistemleri

* Üst Arama Dedektörleri

* Akıllı Ev ve Ofis Sistemleri

* Yüz Tanıma Sistemleri

Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Borusan Oto ile yapılan koçluk çalışmasına aktif olarak katılmaktadır.

Wago Elektronik firması ile yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde, firma eğitim yetkilisi belirli dönemlerde okulumuza gelerek öğrencilerimize sanayideki güncel gelişmeler üzerine eğitim vermektedir.

Öğrencilerimizin işletmede beceri eğitimi ve staj yaptığı kurumlar:

Borusan Otomotiv

Elektrik Elektronik Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği Biyomedikal Mühendisliği

Uçak Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerini tercih etmektedirler.

İsteyen öğrencilerimiz teknisyen olarak fabrikalarda çalışabilmekte, isterlerse okulumuzu bitirdikleri taktirde almaya hak kazandıkları işyeri açma belgesi ile kendi işyerlerini açabilmektedirler.

15-06-202015-06-202015-06-202015-06-202015-06-202015-06-202015-06-202015-06-202015-06-202015-06-2020

Yayın: 19.12.2012 - Güncelleme: 13.09.2023 09:29 - Görüntülenme: 13619

Etiketler :